Deputaţii britanici au adoptat marţi moţiunea Theresei May cu privire la amânarea Brexitului până la 30 iunie, pe care premierul britanic urmează să o apere miercuri la summitul european extraordinar de la Bruxelles, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Textul a fost adoptat cu 420 la 110 voturi, în urma unei dezbateri de o oră şi jumătate în Camera Comunelor.

Partidul Laburist a susţinut moţiunea, o iniţiativă a unor parlamentari care au vrut ca, în pofida avizului Guvernului, să obţină în acest fel garanţia că Theresa May nu va lăsa regatul Unit să iasă din Uniunea Europeană (UE) fără acord la 12 aprilie.

Însă premierul a cerut deja UE o amânare până la 30 iunie şi nu a obţinut-o, iar nicio dată alternativă nu a fost propusă de către parlamentari.

Numai conservatorii care susţin un Brexit dur au votat - fără vreo surpriză - împotriva moţiunii şefei partidului lor.

Theresa May a efectuat marţi o vizită la Berlin şi Paris, pentru a-şi apăra amânarea Brexitului în faţa Angelei Merkel şi a lui Emmanuel Macron.

Premierul britanic ar urma să obţină un câştig de cauză la summitul european extraordinar al şefilor de stat şi de guverne, miercuri, la Bruxelles, comentează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Laburist însărcinat cu Brexitul Matthew Pennycook a avertizat însă că formaţiunea sa susţine o prelungire a perioadei prevăzute de Articolul 50 al Tratatului de la Losabona până la 30 iunie dacă această amânare suplimentară este folosită în vederea încheierii unui acord între Guvernul conservator şi opoziţia laburistă.

Negocierile lansate miercuri de către May cu laburiştii nu au condus, până în prezent, la vreun rezultat.

Guvernul a anunţat că marţi au avut loc negoieri ”vaste” şi ”constructive” şi că cele două părţi au convenit să se reîntâlnească joi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.