California nu va face afaceri cu Walgreens Boots Alliance Inc (WBA.O), a declarat luni guvernatorul statului, Gavin Newsom, într-un mesaj pe Twitter, la câteva zile după ce lanţul de farmacii a declarat că nu va distribui pastile de avort în unele state dominate de republicani, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statul refuză să facă afaceri cu Walgreens sau cu "orice companie care se lasă pradă extremiştilor şi pune în pericol vieţile femeilor", a declarat Newsom, un democrat. Un purtător de cuvânt al guvernatorului a declarat că "toate relaţiile" dintre Walgreens şi stat sunt în prezent în curs de revizuire, dar a refuzat să detalieze modul în care s-ar putea schimba legăturile de afaceri.

Walgreens a declarat săptămâna trecută că nu va distribui pastile de avort în 20 de state, inclusiv în statele în care avortul rămâne legal, unde procurorii generali republicani au avertizat-o că riscă să încalce legea dacă distribuie pastilele. Într-o declaraţie emisă mai târziu, luni, pentru a-şi clarifica poziţia, Walgreens a declarat că intenţionează să distribuie pastila de avort mifepristonă în orice jurisdicţie în care este permisă din punct de vedere legal.

"Odată ce vom fi certificaţi de FDA, vom distribui acest medicament în conformitate cu legile federale şi de stat", a precizat compania. Walgreens nu a răspuns imediat la o solicitare a Reuters de a clarifica dacă va distribui pilule abortive în cele 20 de state în care a fost avertizată de procurorii generali republicani.

Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente a permis în ianuarie ca farmaciile de retail să vândă pilula de avort mifepristonă, inclusiv prin poştă, cu condiţia ca acestea să fie certificate conform unor reguli speciale de siguranţă pentru acest medicament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.