Miliardarul Elon Musk se droghează, iar cocaina, ectasy, LSD şi ciuperci psihedelice sunt folosite frecvent la petreceri private ale patronului Tesla, Space X şi X - care a semnat acorduri prin care promovează lipsa drogurilor în întreprinderile sale - , potrivit unei anchete publicate de The Wall Street Journal (WSJ), care scrie că participanţii sunt obligaţi să semneze contracte de nedivulgare sau să-şi lase telefonul la o parte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

The Wall Street Journal dezvăluie că, pentru a-şi trata stările depresive, miliardarul dispune de o reţetă pentru ketamină.

Acest consum de droguri îngrijorează cadrele de rang înalt ale grupului auto Tesla şi întrerinderii specializate în astronautică şi zboruri spaţiale - din cauza miliardelor aflate în joc.

În anumte state americane, consumul de droguri constituie o încălcare a legilor federale.

Or SpaceX a semnat contracte în valoare de 14 miliarde de dolari cu Guvernul american - misiuni spaţiale civile şi militare.

SpaceX a semnat Drug-Free Workplace Act - un acord care prevede lipsa totală a drogurilor în sediile întreprinderii.

”TESTAT REGULAT ŞI ALEATORIU”

La fel a făcut şi Tesla, unde regulamentul intern prevede că ”angajaţii trebuie să se prezinte la muncă şi să-şi efectueze sarcina fără să fie sub influenţa unor droguri ilegale sau alcoolului. Fără excepţie”.

Diverse cadre din cele două grupuri îşi exprimă îngrijorarea. după ce anumite episoade din trecut în care a fost implicat şeful lor imprevizibil au creat probleme.

La sediul SpaceX, mai întâi, prezentarea unei rachete a devenit un fiasco, după ce Elon Musk a întârziat o oră, a bolborist timp de câteva minute, iar preţeinta întreprinderii a fost nevoită să-l înlocuiască.

Un an mai târziu, multimiliardarul a apărut într-o înregistrare video pe Internet în mijlocul unui nor de fum, cu un joint de canabis în mână.

Continuă Elon Musk să consume droguri? Nu, dau asigurări avocaţii săi.

Unul dintre avocaţii miliardarului, Alex Spiro, întrebat în acest sens de WSJ, dă asigurări că Elon Musk este ”testat cu regularitate şi aleatoriu la SpaceX şi nu a picat niciodată niciun test”.

După cele două incidente, în 2017 şi 2018, NASA a cerut angajemnte în scris.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.