Bundestagul german, luat cu asalt de către activişti ”antimască” la sfârşitul lui august, doreşte să-şi consolideze securitatea, în urma incidentelor sângeroase care au avut loc la Capitoliu, la Washington, a anunţat joi Wolfgang Schaüble, preşedintele Camerei inferioare a Parlamentului German, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La o zi după ce susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt şi au pătruns în Capitoliu, Wolfgang Schaüble ”doreşte să examineze, în strânsă colaborare cu oficiali în domeniul securităţii din cadrul grupurilor parlamentare, cu oraşul Berlin şi Ministerul de Interne concluziile pe care este necesar să le tragă în vederea apărării Bundestagului”, a anunţat într-un comunicat preşedinţia Camerei.

”Un raport a fost deja cerut în acest sens Ambasadei Germaniei la Washington cu privire la modul cum au putut să aibă loc derapaje violente în interiorul Capitoliului”, precizează preşedinţia Bundestagului.

Bundestagul, situat în centrul Berlinului, în apropiere de Poarta Brandenburgică, a fost teatrul, la 29 august, al unei încercări de pătrundere a unor activişti ”antimască”, respinşi în ultimul moment de către o mână de poliţişti.

Preşedintele conservator al Bundestagului Wolfgang Schaüble consideră că ”scenele de ieri (miercuri) ilustrează marea sarcină care îl aşteaptă acum nu doar pe preşedintele nou ales, ci mai ales Camerele Congresului, în calitate de reprezentant al poporului şi, astfel, cele două mari tabere politice”, se arată în comunicat.

”Conflictele politice, economice şi sociale cauzate de o profundă fractură pot fi negociate paşnic doar în cadrul instituţional şi al procedurii parlamentare, în care Statele Unite au fost întotdeauna un model în lumea liberă”, conchide preşedinţia Camerei inferioare a Parlamentului german.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.