Bulgaria a anunţat luni că interzice accesul pe teritoriul său a străinilor din afara Uniunii Europene, dar şi a cetăţenilor unor state membre cu număr mare de infecţii cu coronavirus, precum Italia şi Spania, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, cetăţenii din Italia, Spania, Franţa, Marea Britanie, Germania, Olanda, Elveţia, Austria, Belgia, Islanda, Lichtenstein şi Luxembourg nu vor mai putea să călătorească în Bulgaria.

Excepţie o vor face cetăţenii bulgari care vor dori să revină în Bulgaria şi persoanele cu drept de rezidenţă.

”Interzic temporar intrarea pe teritoriul bulgar a tuturor cetăţenilor din ţări terţe, pe la toate punctele de trecere a frontierei, pe cale aerului, maritimă, feroviară şi auto”, arată un comunicat al ministrului sănătăţii.

Măsurile nu se aplică medicilor, lucrătorilor sociali, echipajelor de transport, oficialilor guvernamentali şi lucrătorilor sezonieri în agricultură şi altor cazuri speciale.

Bulgaria va permite tranzitul persoanelor din Uniunea Europeană şi Serbia, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Turcia care doresc să se întoarcă în ţările lor.

Bulgaria a închis şcolile, restaurantele şi barurile şi a restricţionat deplasările între oraşe de la jumătatea lunii martie, pentru a încetini răspândirea coronavirusului.

Un număr de 549 de bulgari s-au infectat cu coronavirus şi 22 au murit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.