Hotărârea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene de a respinge acţiunea prin care Ungaria şi Slovacia au încercat să obţină o anulare a planului european de repartizare în funcţie de cote obligatorii a solicitanţilor de azil din Grecia şi Italia în celelalte state membre UE este ”scandaloasă şi iresponsabilă”, a apreciat miercuri ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această hotărâre a Curţii cu sediul la Luxembirg pune în pericol siguranţa şi viitorul Europei, a declarat şeful diplomaţiei ungare.

Szijjarto a denunţat-o drept o decizie ”politică” şi a anunţat că Budapesta va continua să conteste eforturile Uniunii Europene de a obliga statele membre să primească migranţi.

Ungaria va continua să pună accentul asupra apărării frontierelor externe ale Uniunii, a declarat el.

A venit vremea ca Bruxellesul să-şi abandoneze planul ”eşuat” de distribuire a migranţilor, a subliniat ministrul de Externe al premierului populist ungar Viktor Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.