Comisia Europeană (CE) a făcut o ”ofertă importantă” Marii Britanii în vederea ieşirii din impasul Brexitului, a anunţat luni cancelarul german Angela Merkel, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În centrul opoziţiei parlamentarilor britanici faţă de acordul retragerii se află aranjamente cu privire la frontiera irlandeză.

Premierul britanic Theresa May a încercat, fără succes până acum, să modifice prevederile din acordul divorţului cu privire la ”palasa de siguranţă” irlandeză (”backstop”), însă Uniunea Europeană (UE) refuză să redeschidă acordul, încheiat după 17 luni de negocieri dure.

Merkel a salutat luni, la Berlin, drept ”binevenit” faptul că preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker şi negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier au prezentat o ”mulţime de sugestii”, în weekend, cu privire la definirea ”backstop”-ului, menit să menţină frontiera deschisă între Irlanda, un stat membru UE, şi provincia britanică Irlanda de Nord după Brexit, prevăzut la 29 martie.

”Eu cred că o ofertă importantă a fost făcută din nou Marii Britanii, iar acum îi revine, bineînţeles, Marii Britanii să răspundă acestor oferte”, a adăugat Merkel, fără să facă alte precizări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.