Un demnitar belgian a anunţat marţi că o a treia bombă descoperită în incinta aeroportului Zaventem din Bruxelles a fost detonată controlat de către genişti, după ce alte două bombe au explodat simultan în terminalul de plecări, ucigând 11 persoane şi rănind alte 81, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Televiziunea belgiană VRT a susţinut în urmă cu câteva ore că anchetatorii au găsit o centură cu explozibili rămasă nedetonată în incita aeroportului din Bruxelles, iar informaţia a fost confirmată ulterior de către autorităţi.

La ora 9.00 dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 32 de persoane, iar alte 198 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

Trei suspecţi au fost surprinşi pe camerele de supraveghere din aeroport, iar presa a precizat că a fost găsită o armă semi-automată lângă cadavrul unui presupus atacator.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.