Partidul Laburist nu îşi doreşte un al doilea referendum privind Brexitul, dar este forţat de întârzierea cauzată de Theresa May, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

John McDonnell, purtător de cuvânt al partidului din opoziţie, a declarat duminică pentru Sky News: „Am fost obligaţi să facem asta din cauza întârzierii create de Theresa May, pentru care timpul se scurge”. El a precizat că laburiştii încă încearcă să primească acceptul pentru planul lor alternativ. 

„Dacă nu reuşim, vom fi nevoiţi să revenim la părerea oamenilor pentru a depăşi blocajul. Nu este ceea ce vrem, dar este ceva la care am fost forţaţi”.

Săptămâna aceasta, laburiştii au spus că ar sprijini organizarea unui al doilea referendum pentru a preveni părăsirea blocului comunitar de către Marea Britanie fără acord sau una bazată pe acordul lui May. Marea Britanie trebuie să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, însă May trebuie să câştige aprobarea parlamentului pentru acordul ei.

Şaptezeci de laburişti se opun unui al doilea referendum, a precizat Caroline Flint. „Cred că sunt 60-70 de laburişti membri ai Parlamentului care, la fel ca mine, sunt împotriva unui al doilea referendum”, a spus reprezentanta unei zone a Marii Britanii care a votat pentru ieşirea din UE în 2016.

Este foarte probabil ca Marea Britanie să întârzie părăsirea Uniunii Europene, dacă Parlamentul respinge luna aceasta propunerea prim-ministrului Theresa May, a spus Rory Stewart, secretar de stat pe probleme de justiţie.

Theresa May a promis că va prezenta, pe 12 martie, o variantă revizuită a acordului, iar dacă Parlamentul o va respinge, va avea ocazia de a vota ca Marea Britanie să părăsească UE fără un acord sau ca perioada de negocieri (Articolul 50) să fie extinsă.

„Nu pare să existe majoritate parlamentară pentru «no deal»”, a mai declarat Stewart pentru Sky News.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.