Social-democratul Boris Pistorius, ministrul de interne al landului german Saxonia Inferioară, a fost numit marţi pentru a prelua portofoliul vacant de ministru federal al apărării, a anunţat guvernul de la Berlin într-un comunicat, în contextul în care Germania este supusă unor presiuni tot mai mari pentru a-şi spori sprijinul militar acordat Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt încântat că Boris Pistorius, un politician remarcabil din ţara noastră, va fi noul ministru al apărării. Cu experienţa, competenţa şi asertivitatea sa, precum şi cu empatia sa, este exact persoana potrivită pentru Bundeswehr în acest punct de cotitură”, a scris pe Twitter cancelarul Olaf Scholz.

După o serie de gafe şi critici privind capacitatea sa de a moderniza armata germană, fostul ministru al apărării, Christine Lambrecht, a demisionat luni.

UPDATE - Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, şi-a anunţat demisia: \
CITEȘTE ȘI UPDATE - Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, şi-a anunţat demisia: "Concentrarea presei asupra mea timp de luni de zile îmi permite cu greu o informare şi o discuţie obiectivă despre Bundeswehr"

Boris Pistorius era ministru de interne al landului Saxonia Inferioară din 2013 şi era văzut de mult timp ca un candidat viabil pentru o funcţie federală.

El a candidat la alegerile din 2019 pentru preşedinţia Partidului Social-Democrat (SPD).

Numirea sa are loc în contextul în care aliaţii occidentali fac presiuni asupra Germaniei pentru a da undă verde livrării de tancuri Leopard, de producţie germană, către Ucraina. Berlinul a refuzat până acum să furnizeze tancuri de luptă sau să permită aliaţilor care le au să facă acest lucru, spunând că tancurile occidentale ar trebui să fie furnizate Ucrainei doar dacă există un acord între principalii aliaţi ai Kievului, inclusiv SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.