Boris Johnson se gândeşte să înăsprească verificările la frontiera Regatului Unit, din cauza apariţiei unor noi variante ale noului coronavirus SARS-CoV-2 susceptibile să reziste vaccinurilor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să înţelegem că există un risc, cel puţin teoretic, ca o nouă variantă rezistentă la vaccinuri să apară pe teritoriul nostru. Trebuie să fim în măsură să o ţinem sub control”, a declarat premierul britanic presei, luni, în cadrul unei vizite la un centru de vaccinare.

”Vrem să ne asigurăm că ne protejăm populaţia, că protejăm această ţară de noi infecţii venite din strănătate”, subliniază el.

”Trebuie să găsim o soluţie”, apreciază Johnson.

Regatul Unit a descoperit în decembrie, în sudul Angliei, o nouă variantă a noului coronavirus mai contagioasă decât virusul iniţial, însă primele studii arată că vaccinul împotriva covid-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech este eficient împotriva acestei mutaţii.

În schimb se discută despre problema efecienţei vaccinurilor în cazul altor variante descoperite recent - în Africa de Sud şi Brazilia.

Boris Johnson anunţă că analizează posibilitatea unei relaxări - către jumătatea lui februarie - a izolării impuse în Regatul Unit la începutul lui ianuarie în lupta împotriva covid-19.

El estimează că regatul ar urma să-şi atingă - până la 15 februarie - obiectivele în vaccinarea persoanelor celor  mai vulnerabile.

Regatul Unit - care înregistrează aproape 100.000 de morţi din cauza covid-19 potrivit unor date oficiale - este a cincea cea mai îndoliată ţară din lume.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.