Procurorii americani au acuzat miercuri trei persoane că au condus o reţea de bordeluri de lux din complexuri de apartamente din Boston şi Virginia de Nord, printre ai cărei clienţi se numărau politicieni, directori din domeniul tehnologiei şi farmaceutic, avocaţi, profesori şi ofiţeri militari, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul de Justiţie a declarat miercuri că investighează inclusiv politicieni, ofiţeri militari şi contractori guvernamentali pentru cumpărarea de sex prin intermediul acestei reţele de bordeluri de lux care opera în Massachusetts şi în suburbiile din Washington.

Autorităţile au declarat că, în opinia lor, reţeaua de bordeluri ar putea avea sute de clienţi, despre care Levy a spus că "adesea plăteau o taxă lunară pentru a face parte din acest club ilicit". Printre clienţi se numărau politicieni, directori din domeniul farmaceutic şi tehnologic, medici, ofiţeri militari, profesori, avocaţi, directori de companii, oameni de ştiinţă şi finanţişti, au declarat procurorii.

Procurorii federali din Boston nu au identificat niciunul dintre "clienţii bogaţi şi cu relaţii" despre care spun că plăteau până la 600 de dolari pe oră pentru întâlniri sexuale cu femei predominant asiatice care erau exploatate prin trafic sexual.

Presupuşii capi care conduceau aceste bordeluri - Han Lee, de 41 de ani, şi Junmyung Lee, de 30 de ani, din Massachusetts, şi James Lee, de 68 de ani, din California - au fost arestaţi şi acuzaţi de conspiraţie pentru constrângerea şi atragerea femeilor să călătorească pentru a fi angajate în activităţi sexuale ilegale.

Procurorul federal interimar Josh Levy a declarat că ancheta este "abia la început" şi că forţele de ordine adună mai multe probe după ce au executat mandate de percheziţie în locaţii din Massachusetts, Virginia şi California. Aceste percheziţii au inclus bordeluri active şi au scos la iveală documente financiare, bani şi femei despre care se crede că ar fi practicat prostituţia, potrivit documentelor judiciare.

"Ne-am angajat să lucrăm îndeaproape cu partenerii noştri federali, ai statului şi locali pentru a-i trage la răspundere atât pe cei care au condus această reţea, cât şi pe cei care au alimentat cererea pentru această reţea", a declarat Levy într-o conferinţă de presă.

Potrivit documentelor de acuzare, inculpaţii, conduşi de Han Lee, au folosit complexe de apartamente de lux ca bordeluri în Cambridge şi Watertown, Massachusetts, şi Fairfax şi Tysons, Virginia. Două site-uri web anunţau întâlniri cu femei asiatice, iar clienţii erau supuşi unui proces de verificare care includea furnizarea de fotografii ale permisului de conducere şi numele angajatorilor, au declarat procurorii. Guvernul SUA a confiscat domeniile acestor site-uri.

Tysons, unde se presupune că se afla unul dintre bordeluri, se află la 30 de minute de mers cu maşina de Washington, D.C. Este un centru pentru sectoarele tehnologiei şi apărării din Washington, scrie POLITICO.

Într-o declaraţie sub jurământ, un agent al Departamentului pentru Securitate Internă a declarat că în opinia lui, există "potenţial sute de clienţi care nu au fost încă identificaţi", dar care au profitat de această reţea. Agentul a relatat că pentru a depista informaţii despre presupusa reţea de bordeluri, s-au folosit datele de localizare a telefoanelor mobile, supravegherea fizică, date financiare şi interogatorii cu clienţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.