Oraşul Liov, situat în vestul Ucrainei, cruţat în mare parte în războiul rus, a fost bombardat luni, anunţă guvernatorul regional Maxim Koziţkii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atacuri asupra infrastructurilor energetice din regiunea Liov au fost înregistrate”, anunţă el într-o postare pe Telegram.

Koziţkii îndeamnă locuitorii, în această postare, ”să rămână la adăpost” şi avertizează că există ”ameninţarea unor atacuri noi”.

Cinci explozii au avut loc luni în centrul Kievului, unde au răsunat sirene de alarmă, au constatat jurnalişti AFP.

Primele explozii au avut loc la ora locală 8.15 (şi ora României), iar sirenele de alarmă au răsunat cu câteva zeci de minute înainte de detonări.

Mai multe coloane de fum negru se ridicau deasupra mai multor locuri în capitala ucraineană, potrivit unor înregistrări video postate pe reţele de socializare.

Un jurnalist AFP a văzut numeroase ambulanţe în centrul oraşului, îndreptându-se către locurile exploziilor.

Ultimul bombardament al Kievului a avut loc la 26 iunie.

Aceste bombardamente la Kiev şi în mai multe localităţi din Ucraina s-au soldat cu ”morţi”, a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi au loc după o distrugere parţială a Podului rus către Crimeea.

În afară de Kiev, bombardamente au fost raportate la Liov (vest), foarte departe de linia frontului, dar şi Dnipro (centru) şi Zaporijia (sud).

”Ei încearcă să ne distrugă totul, să ne şteargă de pe suprafaţa pământului”, a denunţat Volodimir Zelenski pe reţele de socializare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.