Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat, sâmbătă, că are trei alternative pentru viitorul său apropiat: “Să fiu încarcerat, mort sau victorios”. El a făcut afirmaţia în timpul unei vizite în Goiania, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am trei alternative pentru viitorul meu: să fiu încarcerat, să fiu mort sau victorios. Puteţi fi sigur că prima alternativă nu are nicio şansă. Fac ceea ce trebuie să fac şi nu datorez nimic nimănui”, a spus Bolsonaro, care ar vrea să fie reales în 2022 în funcţia de preşedinte.

Într-un context de tensiuni cu puterea judiciară, preşedintele brazilian a criticat din nou Tribunalul suprem federal şi Tribunalul superior electoral şi a avertizat: “Nimeni pe pământ nu mă va intimida”.

Miercuri, Jair Bolsonaro a suferit un eşec, preşedintele Senatului, Rodrigo Pacheco, respingând solicitarea sa de începere a procedurii de destituire a lui Alexandre de Moraes, unul dintre cei 11 judecători ai Tribunalului suprem federal şi membru al Tribunalului superior electoral.

Diferendul a început în urmă cu câteva luni, în special după ce Bolsonaro a pus sub semnul întrebării legitimitatea sistemului de vot electronic din Brazilia, care există din 1996.

Curtea supremă a deschis mai multe anchete care îl vizează pe Bolsonaro. La începutul acestei luni, judecătorul Alexandre de Moraes a ordonat ca preşedintele să facă obiectul unei anchete pentru defăimare şi incitare la crimă.

Tribunalul superior electoral l-a inclus pe preşedinte într-o anchetă deschisă în 2019 de către Tribunalul suprem federal, cu privire la infracţiuni şi ameninţări la adresa mai multor judecători.

Vineri, înainte de deplasarea în Goiania, Jair Bolsonaro a încurajat populaţia să se înarmeze: “Un om înarmat nu va fi niciodată supus”, a afirmat el.

Sâmbătă dimineaţă, în capitala statului Goias, preşedintele brazilian s-a plimbat fără mască printr-o mulţime de susţinători.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.