Curtea Europeană de Justiţie a dat câştig familiei fostului dictator egiptean Hosni Mubarak şi a confirmat o ridicare a blocării activelor acesteia impusă de către Uniunea Europeană (UE) în urma revoltei populare care a condus, în 2011, la căderea regmului Mubarak, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste sancţiuni constau în blocarea activelor fostului preşedinte, soţiei acestuia Suzanne, fiilor lor Alaa şi Gamal şi soţiilor acestora, Heidi Rasekh şi Khadiga al-Gammal.

Ele interziceu cetăţenilor statelor membre UE şi persoanelor juridice constituite în UE să pună fonduri la dispoziţia acestor persoane, în mod direct sau indirect.

UE anunţa, în martie 2021, o suspendare a acestor sancţiuni, impuse cu scopul de a ajuta autorităţile egiptene să recupereze fonduri publice deturnate.

Curtea Europeană de Justiţie permite prin această hotărâre de miercuri familiei fostului dictator egiptean să acceseze din nou fondurile ”îngheţate”, cu condiţia ca Consiliul European să nu conteste această hotărâre.

Hosni Mubarak, constrâns să demisioneze în urma unei revolte populare în 2011, a murit la 25 februarie 2020.

El a condus Egiptul, ci o mână de fier, timp de 30 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.