Secretarul de stat american Antony Blinken se va întoarce săptămâna aceasta în Orientul Mijlociu, în timp ce SUA speră să găsească o modalitate de a prelungi armistiţiul din Gaza şi de a obţine eliberarea mai multor ostatici, a declarat luni Departamentul de Stat, potrivit AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta va fi a treia sa călătorie în regiune de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, luna trecută.Blinken va călători în Israel şi Cisiordania după ce va participa marţi şi miercuri la reuniuni axate pe Ucraina la Bruxelles şi Skopje, în Macedonia de Nord, unde se reunesc miniştrii de externe din cadrul NATO şi al Organizaţiei pentru Pace şi Securitate în Europa.

Israelul a fost de acord cu pauze în operaţiunile sale militare în schimbul eliberării treptate a ostaticilor luaţi de Hamas în timpul atacurilor din 7 octombrie asupra Israelului.

Acordul trebuia să expire luni, dar a fost prelungit cu încă două zile, ceea ce înseamnă că prelungirea va expira chiar în momentul în care Blinken va sosi în Israel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.