Procuratura din Manhattan a obţinut dosarele fiscale ale fostului preşedinte american Donald Trump, prin executarea unei citaţii, după ce Curtea Supremă a respins un ultim recurs al miliardarului, la începutul săptămânii, relatează CBS News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii au intrat în posesia acestor documente fiscale luni, când Trump a încercat să-i împiedice să le obţină, anunţă un purtător de cuvânt al procurorului Cyrus Vance, Danny Frost.

Fostul preşedinte a luptat înregul mandat ca declaraţiile fiscale să nu-i fie dezvăluite şi acuză că demersurile procuraturii sunt motivate politic.

Biroul lui Vance investighează afacerile lui Trump din 2018 şi s-a concentrat iniţial asupra plăţii unor sume de bani în schimbul tăcerii a două femei care susţin că au întreţinut relaţii sexuale cu acesta.

Însă documente judiciare arată că ancheta s-a lărgit şi vizează eventuale fraude fiscale şi comerciale cu privire la evaluarea proprietăţilor de către Trump Organization.

Cabinetul de expertiză contabilă Mazars USA, care deţine documentele cerute, a anunţat după hotărârea Curţii Supreme de luni că-şi va îndeplini ”toate obligaţiile profesionale şi legale”.

Potrivit unor documente judiciare depuse de biroul lui Vance în cadrul acestei bătălii, procurorii examinează discrepanţe mari între evaluaea proprietăţilor lui Trump.

Procurorii scriau în septembrie că evaluarea lui Trump a proprietăţii Seven Springs de la periferia New Yorkului a variat, în ultimul deceniu, de la 25 şi 50 de milioane de dolari la 261 şi 291 de milioane de dolari.

Potrivit altor documente, procurorii examinează o proprietate de 200 de acri (aproape 81.000 de hectare), din zona localităţilor Bedford, New Castle şi North Castle, la New York.

Un inginer care a lucrat la Seven Springs pentru Trump, Ralph Mastromonaco declara la 11 februarie pentru CBS că a primit o citaţie cu privire la activitatea sa.

El a declarat că a dat curs citaţiei şi a predat hărţi şi documente pe care le-a întocmit pentru Trump Organization în urmă cu aproape zece ani.

El a fost citat după ce anchetatori din Manhattan au trimis citaţii unui funcţionar din Bedford.

Citaţia marelui juriu, pe care CBS scrie că putut să o consulte, solicita documente cu privire la evaluări, inclusiv fiscale, şi contestări fiscale cu privire la Seven Springs.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.