Compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech, care a dezvoltat împreună cu laboratorul american Pfizer primul vaccin împotriva covid-19 autorizat în lume, este capabilă ”din punct de vedere tehnic” să furnizeze un nou vaccin - ”în şase săptămâni” -, în cazul unei mutaţii a virusului ca cea descoprită în Regatul Unit, anunţă marţi unul dintre conducătorii săi, Ugur Sahin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În principiu, frumuseţea tehnologiei ARN-ului mesager este că noi putem începe să concepem în mod direct un vaccin care imită complet noua mutaţie”, a anunţat el într-o conferină de presă la Mainz, în vestul Germaniei.

Ugur Sahin face acest anunţla o zi după ce autorităţile europene au dat undă verde distribuiriivaccinuluialianţeiPfizer-BioNTech în Uniunea Euroeană (UE).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.