Bilanţul inundaţiilor de la 20 iulie, în centrul Chinei, a fost revizuit puternic în creştere, luni, iar autorităţile locale anunţă 302 morţi şi 50 de persoane date dispărute, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Precipitaţiile de la Zhengzhou, capitala provinciei foarte popuate Henan, au blocat o ramă de metrou şi un tunel rutier, luând zeci de automobile.

Un bilanţ anterior anunţa în întreaga provincie aproxomativ 100 de morţi.

Primarul din Zhengzhou, Hou Jong, a anunţat în faţa presei că 39 de persoane au murit în parcări situate la subsol.

Cel puţin 14 persoane au murit la metrou, inundat la o oră de vârf, în care au rămas blocaţi aproximativ 500 de pasageri ai unei rame de metrou.

Autorităţile locale au fost criticate din cauză că nu au ordonat să închidă transportul public, în pofida unor alerte meteorologice.

În decurs de trei zile, nivelul ploii a atins volumul precipitaţiilor dintr-un an de zile la Zhengzhou - un lucru fără precedent în 60 de ani de înregitrări meteorologice şi care alimentează îngrijorări cu privire la modificările climatice.

Hou Jong a evaluat pagubele din oraş la 53,2 miliarde de yuani (aproape şapte miliarde de euro).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.