Salvatori indieni verificau luni ultimele vagoane contorsionate ale trenului deraiat, în căutarea corpurilor victimelor acestei tragedii, al cărei bilanţ a ajuns la cel puţin 133 de morţi şi peste 200 de răniţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paisprezece vagoane au deraiat la Pukhrayan, un oraş din statul Uttar Pradesh, situat la 65 de kilometri de Kanpur. Trenul transporta aproximativ 500 de persoane şi asigura o legătură între Patna, în nord-estul Indiei, şi Indore, în centru.

Cauza accidentului, care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce pasagerii dormeau, nu a fost stabilită încă.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

O parte a garniturii s-a transformat într-un morman de fiare, iar mulţi pasageri au rămas blocaţi înăuntru, motiv pentru care bilanţul final poate creşte, potrivit unui reprezentant al căilor ferate de la New Delhi.

"Am verificat 13 dintre vagoanele deraiate, dar ultimul este cel mai dificil de verificat", a declarat Amit Chaudhary , un oficial de rang înalt din cadrul Poliţiei din Pukhrayan. "Poate că şapte sau opt cadavre sunt în ultimul vagon", a adăugat el.

Potrivit lui Amit Malvi, un reprezentant al căilor ferate, peste 150 de persoane au fost internate în spitale guvernamentale, iar multe sunt în stare gravă.

Autorităţile anchetează pista unei şine rupte.

Modi a participat duminică la un miting politic, la aproximativ 210 kilometri distanţă de locul dramei. Alegeri anticipate au loc în Uttar Pradesh anul viitor, iar Partidul Bharatiya Janata, formaţiunea sa, depune eforturi să câştige.

Douăzeci şi trei de milioane de persoane iau trenul zilnic în India, unde reţeaua este îmbătrânită şi prost întreţinută. Câteva mii de persoane mor anual în accidente feroviare, în pofida unei viteze medii de 50 de kilometri pe oră..

Ieşirile trenurilor de pe calea ferată sunt frecvente. În martie 2015, o deraiere tot în Uttar Pradesh, statul cel mai populat din ţară, s-a soldat cu 39 de morţi şi 150 de răniţi.

Accidentul de duminică este unul dintre cele mai sângeroase din ultimii şase ani. În 2010, o coliziune între două trenuri în Bengalul de Vest s-a soldat cu 140 de morţi, iar cu cinci ani mai înainte două accidente s-au soldat cu peste 100 de victime fiecare.

Premierul indian Narendra Modi a promis să modernizeze reţeau feroviară şi să creeze linii de mare viteză pentru a favoriza dezvoltarea economică.

Potrivit calculelor unor experţi sunt necesare investiţii în valoare de 20.000 de miliarde de rupii (aproximativ 280 de miliarde de euro) până în 2020 pentru a se ajunge la rezultatul scontat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.