Bilanţul naufragiului de miercuri din Marea Mediterana a ajuns la 43 de morţi – cea mai recentă tragedie în rândul migranţilor care încearcă să ajungă în Europa, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O ambarcaţiune cu 600 de migranţi a bord s-a scufundat în largul Burg Rashid, un sat din nordul provinciei egiptene Beheira.

Potrivit autorităţilor, au fost recuperate deocamdată 31 de cadavre – 20 de bărbaţi, 10 femei şi un copil.

Un corespondent Reuters a văzut câteva ore mai târziu un vas de pescuit care a adus încă 12 cadavre la bord, ceea ce a crescut bilanţul total al deceselor la 43.

Echipele de salvare au anunţat că au salvat până acum 154 de oameni de apă, ceea ce înseamnă că aproximativ 400 sunt încă daţi dispăruţi.

“Informaţiile iniţiale sugerează că ambarcaţiunea s-a scufundat pentru că transporta mai mulţi oameni decât era limita. Barca s-a înclinat, iar migranţii au căzut în apă”, a declarat un înalt oficial din serviciile de securitate din Beheira.

La bord se aflau egipteni, sudanezi, somalezi şi locuitori din Eritreea, au spus oficialii.

Peste 3.200 de migranţi s-au înecat în Marea Mediterana în primele nouă luni ale acestui an, a anunţat marţi ONU.

Dacă se va menţine ritmul actual, 2016 va deveni anul cu cele mai multe victime de până acum în rândul refugiaţilor.

Peste 300.000 de migranţi şi refugiaţi au traversat Marea Mediterana pentru a ajunge în Europa în 2016, a precizat ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.