Bilanţul naufragiului de miercuri, din Marea Mediterana, a ajuns la 115 morţi, au anunţat autorităţile, citate de Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambarcaţiunea s-a scufundat miercuri în Marea Mediterana, la 12 kilometri distanţă de oraşul Rosetta.

Potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, la bord se aflau circa 450 de persoane. Anterior, agenţia de presă egipteană MENA a scris că pe vas se aflau 600 de oameni.

Majoritatea celor 163 de supravieţuitori salvaţi deocamdată sunt de naţionalitate egipteană, potrivit Organizaţiei Internaţionale a Migranţilor. Printre victime fugurează sudanezi şi eritreeni.

Patru persoane, acuzate pentru naufragiu, au fost arestate. Ei au fost inculpaţi pentru “trafic de fiinţe umane” şi crimă, a anunţat un oficial al Parchetului din Rosetta. Autorităţile au emis mandate de arestare pentru alte nouă persoane, vizate de capete de acuzare similare.

Peste 3.200 de migranţi s-au înecat în Marea Mediterana în primele nouă luni ale acestui an, a anunţat marţi ONU, precizând că în 2016 peste 300.000 de migranţi şi refugiaţi au traversat Marea Mediterana pentru a ajunge în Europa.

Dacă se va menţine ritmul actual, 2016 va deveni anul cu cele mai multe victime de până acum în rândul refugiaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.