Bilanţul zilnic al morţilor din cauza covid-19 a rămas stabil în Italia, care a înregistrat 156 de morţi joi, după ce a înregistrat 162 de morţi miercuri şi 161 de morţi marţi, a anunţat Protecţia Civilă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul contaminărilor cu noul coronavirus a scăzut uşor, la 642 de cazuri, după ce s-au înregistrat 813 marţi şi 665 miercuri.

De la începutul epidemiei, în Italia au murit din cauza covid-19 32.486 de persoane, ceea ce o plasează pe locul trei după Statele Unite şi Marea Britanie.

Numărul total al cazurilor confirmate se ridică la 228.006 de contaminări cu Sars-Cov-2 de la 21 februarie, când a apărut epidemia în ţară.

Numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă a continuat să scadă. Joi erau internaţi la terapie intensivă 640 de bolnavi, mai puţini decât miercuri (676) şi marţi (716).

CORUPŢIE

Pe de altă parte, coordonatorul luptei împotriva epidemiei covid-19 în Sicilia a fost arestat, suspectat de corupţie.

Antonino Candela este suspectat, de asemenea, de falsificarea unor licitaţii publice în sectorul sănătăţii pe când conducea autoritatea sănătăţii din provincie, la Palermo.

Faptele care-i sunt reproşate au avurt loc înainte să preia conducerea luptei la nivel regional împotriva epidemiei, care s-a soldat în Italia, în trei luni, cu peste 32.000 de morţi.

Candela ar fi primit 1,8 milioane de euro reprezentţnd comisioane ulterioare în schimbul unor intervenţii în contracte privind echiparea cu materiale şi serviciide sănătate, precizează poliţia siciliană.

Alţi nouă suspecţi au fost arestaţi în cadrul acestei anchete cu privire la o reţea de corupţie din care ar face parte oameni de afaceri şi funcţionari.

Magistraţii însărcinaţi cu dosarul subliniază în mandatul de arestare că acest caz ”prezintă un tablou absolut alarmant şi demoralizator a nivelului inegalităţii care prevalează în sistemul sănătăţii din Sicilia, unde o corupţie a sistemului a permis profituri ilicite foarte mari”.

Percheziţii au fost efectuate la sediile a şapte companii în Sicilia şi în Lombardia. Poliţia a confiscat suma de 160.000 de euro, reprezentând comisioane oculte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.