Bilanţul - în continuare nedefinitiv - al incendiului de la Mati, în Grecia, pe 23 iulie, a ajuns la 96 de morţi, au anunţat miercuri pompierii, în urma unui nou deces la spital, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat în vârstă de 68 de ani a decedat din cauza arsurilor, după ce alt bărbat în vârstă de 63 de ani a murit cu o zi înainte.

Peste 20 de persoane sunt spitalizate în continuare, dintre care mai multe se află în stare critică.

Patru conducători - inclusiv ministrul Protecţiei Cetăţenilor, conducătorii pompierilor şi poliţiei - au fost demişi din funcţii după dramă.

Guvernul a pus în discuţie construcţiile ilegale în pădurea de pini de la Mati, ridicate în urmă cu zeci de ani, dar şi erori operaţionale în acea zi.

Numeroase victime au fost surprinse de flăcări în timp ce se aflau în ambuteiaje, încercând să fugă din sat. Altele s-au înecat, după ce s-au refugiat pe mare şi au rămas ore fără să fie salvate.

Rude ale celor două victime au deschis procese cu privire la neglijenţă şi punere în pericol a vieţii celuilalt, iar alte proceduri sunt de aşteptat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.