Scafandrii neo-zeelandezi caută în apele contaminate din jurul vulcanului White Island cadavrele a două victime ale erupţiei de la începutul săptămânii. Potrivit poliţiei, bilanţul erupţiei a crescut la 15 morţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apele din jurul insulei au fost contaminate de erupţia masivă, ceea ce a făcut ca vizibilitatea să fie redusă. “Scafandrii au raportat că au văzut peşti morţi ajunşi la mal, dar şi plutind pe apă. De fiecare dată când ies la suprafaţă, scafandrii sunt decontaminaţi cu apă proaspătă”, a precizat poliţia neo-zeelandeză într-un comunicat.

Rămăşiţele a şase victime au fost recuperate vineri, când o echipă de militari purtând măşti de gaze şi costume de protecţie a ajuns pe insula nelocuită şi a luat de acolo cadavrele. Trupurile de altor doi oameni nu au putut fi recuperate, dar în apă, nu departe de mal, a fost văzut cel puţin un cadavru.

Nouă scafandri poliţişti au reluat căutările la ora locală 07.00, iar acestora li se va alătura şi o echipă de scafandri ai marinei.

Poliţia a anunţat că nu va reveni astăzi pe insulă pentru căutarea altor victim, mediul nepermiţând acest lucru, dar o va face atunci când va fi posibil.

Vulcanul White Island, o destinaţie turistică populară, a erupt luni. În momentul erupţiei, pe insula se aflau 47 de persoane, între care se numărau australieni, americani, germani, chinezi, britanici şi malaysieni.

Sâmbătă, bilanţul victimelor a ajuns la 15, când o persoană a murit în spital. Peste 24 de persoane sunt spitalizate în Noua Zeelandă şi Australia, majoritatea cu arsuri grave, astfel că bilanţul ar putea creşte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.