Spania a înregistrat 683 de morţi din cauza covid-19 în 24 de ore - un bilanţ în scădere, după o creştere două zile la rând - au anunţat joi autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, 15.238 de persoane au murit din cauza maladiei în ţară - una dintre cele mai îndoliate în lume de pandemie.

Acest bilanţ este însă tot mai controversat - el ar subestima puternic numărul total al morţilor.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Autorităţile din regiunea Madrid - cea mai afectată din ţară - au recunoscut miercuri că numărul deceselor din cauza covid-19 în azile de bătrâni din regiune ar putea fi de cinci ori mai mare decât bilanţul oficial, care nu înregistrează aproape 3.500 de victime - netestate.

În ţară, numărul noilor contaminări confirmate în 24 de ore - peste 5.700 - a scăzut şi el uşor, iar bilanţul total a crescut la 152.446.

De mai multe zile, autorităţile spaniole anunţă că vârful epidemiei a fost atins, dar cer populaţiei să continue să respecte strict izolarea generalizată a ţării, pentru a nu se confrunta cu un nou val de contagiune.

”Prioritatea noatră este să nu ne întoarcem din drum, şi mai ales să nurevenim la punctul de pornire, de a nu lăsa garda jos”, a subliniat premierul Pedro Sanchez joi în Camera Deputaţilor.

Spania se află de la 14 martie într-una dintre cele mai stricte izolări, care a fost consolidată în ultimele două săptămâni prin oprirea tuturor activităţilor considerate neesenţiale - până în weekendul Paştelui.

Prelungirea aceste izolări - până la 25 aprilie, inclusiv - urma să fie aprobată joi de către Camera Deputaţilor.

Guvernul nu a exclus noi prelungiri, subliniind că măsurile urmează să fie relaxate treptat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.