Autorităţile indiene au anunţat creşterea bilanţului la 18 morţi şi 14 răniţi, în vreme ce mai multe persoane ar putea să fie în continuare blocate sub dărâmături, după ce o clădire de trei etaje s-a părbuşit la primele ore ale dimineţii în zona financiară a metropolei Mumbai, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salvatorii continuă să caute supravieţutori printre dărâmăturile clădirii din zona pieţei Bhendi Bazar.

”Bilanţul morţilor a crescut la 18, după ce mai multe cadavre au fost găsite. Bilanţul este aşteptat să crească în continuare”, a declarat un reprezentant al unităţii pentru situaţii de urgenţă din corporaţia municipală Brihanmumbai, Tanaji Kamble.

De asemenea, 14 persoane rănite au fost transportate la spitalele din apropiere, iar autorităţile sunt de părere că imobilul prăbuşit avea în jur de o sută de ani. În acest moment nu există informaţii clare despre câte persoane ar putea să fie blocate în continuare sub dărâmături, dar presa locală estimează că până la 20 de persoane sunt căutate de reprezentanţii Forţei Naţionale de Răspuns pentru Dezastre.

Bhendi Bazar este o piaţă aglomerată situată într-o zonă predominant musulmană din Mumbai. Ca multe alte locuri din metropolă, această piaţă este incredibil de aglomerată, plină de magazine, restaurante, chioşcuri stradale cu mâncare, clădiri vechi, blocuri cu chiriaşi şi noi apartamente luxoase, ridicate de dezvoltatorii imobiliari din India.

În vreme ce salvatorii se chinuiau să ridice plăcile de beton pentru a ajunge la supravieţuitorii blocaţi sub acestea, rudele disperate ale celor blocaţi îi rugau pe oficiali să grăbească operaţiunile de salvare din Mumbai.

”A fost un zgomot masiv. Nu am putut să vedem nimic din cauza prafului şi a fumului. După ce praful s-a aşezat, am realizat că s-a părbuşit clădirea”, a declaray Amina Sheikh pentru televiziunea naţională NDTV.

De asemenea, clădirea s-a prăbuşit după ce metropola indiană a fost lovită de cele mai puternice ploi din ultimii 12 ani, care au luat deja viaţa a 11 persoane. Autorităţile locale suspectează că ploile torenţiale au slăbit structura de rezistenţă a clădirii şi au dus la părbuşirea acesteia în Bhendi Bazar.

Jurnaliştii indieni au relatat că o tragedie mai mare a fost evitată, întrucât un loc de joacă pentru copii exista în respectiva clădire, dar era închis în momentul prăbuşirii. Asemenea prăbuşiri sunt din ce în ce mai comune în oraşele indiene, în special în timpul musonului.

Ministrul Devendra Fadnavis a explicat că autorităţile au declarat nesigură pentru locuire clădirea în urmă cu mai mulţi ani.

”Locuitorii trebuiau să evacueze clădirea, întrucât trebuia să fie demolată din mai 2016. Am cerut o investigaţie şi vor fi luate acţiuni dure împotriva celor care se fac vinovaţi”, a precizat Fadnavis.

În ultimele două luni s-au prăbuşit trei clădiri în Mumbai.

Luna trecută, 17 persoane şi-au pierdut viaţa după prăbuşirea unei clădiri cu patru etaje din suburbia Ghatkopar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.