Preşedintele american Joe Biden a declarat, miercuri, în conferinţa de presă comună cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski că "împărtăşesc exact aceeaşi viziune" pentru cum poate fi adusă pacea în Ucraina după invazia Rusiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că avem, împărtăşim exact aceeaşi viziune: o Ucraină liberă, independentă, prosperă şi sigură. Amândoi dorim ca acest război să se încheie", a declarat Biden. "Amândoi vrem să se încheie (războiul) şi, aşa cum am spus, s-ar putea încheia chiar astăzi dacă Putin ar avea un pic de demnitate şi ar face ceea ce trebuie şi ar spune pur şi simplu: "Retrageţi-vă". Dar asta nu se va întâmpla -  nu se va întâmpla acum. Deci, ce urmează? Statele Unite şi aliaţii se vor concentra pe continuarea ajutării Ucrainei pentru a reuşi pe câmpul de luptă", a spus Joe Biden.

Preşedintele american crede că Ucraina poate reuşi pe câmpul de luptă cu ajutorul SUA, al aliaţilor europeni şi al altora, astfel încât, "dacă şi atunci când preşedintele Zelenski va fi pregătit să vorbească cu ruşii, o va putea face cu succes, pentru că va fi câştigat pe câmpul de luptă", a arătat Biden.

El a subliniat în context şi preţul pe care invazia rusă îl are asupra Rusiei. "Aţi văzut doar... cred că acum două zile, Putin spunea că este mult mai greu decât credea", a menţionat Biden. "A crezut că poate rupe NATO, a crezut că poate rupe Occidentul, a crezut că poate rupe alianţa, a crezut că poate fi primit cu braţele deschise de poporul ucrainean vorbitor de limbă rusă - dar s-a înşelat, s-a înşelat, s-a înşelat şi iar s-a înşelat", a subliniat şeful Casei Albe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.