Candidatul democrat în alegerile prezidenţiale americane Joe Biden îşi va consulta imediat aliaţii înainte de a lua vreo decizie cu privire la taxele vamale impuse Chinei, declară consilieri ai fostului vicepreşedinte american pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doi colaboratori ai lui Joe Biden subliniază că democratul nu vrea să repete greşelile lui Donald Trump, care a impus taxe vamale unor produse europene şi canadiene în cadrul programului său ”America Frst”, un lucru care i-a contrariat pe partenerii lor americani.

”Eşecul administraţiei Trump a fost să facă pe cavalerul solitar. Iar asta a dat Chinei o portiţă de scăpare”, a declarat un fost oficial de rang înalt din politica externă a administraţiei Obama Jeffrey Prescott.

Consilierii nu au spus însă dacă, în cazul în care va fi ales, Biden ar ridica taxele vamale impuse Chinei de către Trump.

Războiul comercial americano-chinez este doar una dintre sursele tensiunilor între Washington şi Beijing, ale căror relaţii au atins cel mai scăzut nivel de decenii într-o serie de sectoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.