Preşedintele Joe Biden a pus oficial capăt urgenţei naţionale de sănătate Covid care, timp de peste trei ani, a stat la baza eforturilor extraordinare de a oferi îngrijiri pentru o ţară în care peste un milion de persoane au murit din cauza bolii, anunţă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Casa Albă a precizat că Biden a semnat o lege adoptată anterior de Congres "care pune capăt urgenţei naţionale legate de pandemia Covid-19".
 
Acest lucru închide fluxurile de finanţare generoase pentru teste Covid, vaccinuri gratuite şi alte măsuri de urgenţă puse împreună - începând cu ianuarie 2020 - pentru a încerca să elibereze cea mai mare economie a lumii din ghearele pandemiei globale.
 
Mai puţin clar este impactul pe care sfârşitul situaţiei de urgenţă îl va avea asupra graniţei sudice deja tensionate cu Mexicul, unde autorităţile americane se luptă de mult timp să gestioneze fluxul de imigranţi fără documente şi un număr mare de solicitanţi de azil.
 
O regulă cunoscută sub numele de Titlul 42 a fost utilizată în timpul urgenţei sanitare oficiale pentru a impune restricţii stricte privind acceptarea sosirilor de persoane fără documente. Cu toate că Statele Unite întorc acum oficial spatele pandemiei mondiale, administraţia Biden lucrează deja la un vaccin de ultimă generaţie şi la alte măsuri pentru a combate orice variantă viitoare a virusului, a precizat Casa Albă.
 
"Proiectul NextGen va accelera şi raţionaliza dezvoltarea rapidă a viitoarei generaţii de vaccinuri şi tratamente prin colaborări public-private", a declarat pentru AFP un înalt oficial al administraţiei. Un fond de cel puţin 5 miliarde de dolari este disponibil pentru a "ajuta la catalizarea progresului ştiinţific" şi pentru "a rămâne în faţa virusului în evoluţie rapidă care provoacă Covid-19".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.