Preşedintele american Joe Biden a promulgat sâmbătă o lege care vizează să implementeze o reglementare a armelor de foc - cea mai importantă din ultimii 30 de ani -, dar care rămâne sub ambiţiile şefului democrat al statului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu toate că această lege nu conţine tot ceea ce vreau eu, ea cuprinde măsuri pe care le cer de mult timp şi care vor salva vieţi”, a anunţat la Casa Albă Joe Biden, înainte să plece către Europa, unde urmează să participe la summituri G7 şi NATO.

Acest text prevede o susţinere a unor legi - stat cu stat - care să permită luarea din mâna persoanelor considerate periculoase a armelor de foc pe care acestea le deţin.

Legea mai prevede o verificare a antecedentelor judiciare şi psihologice ale cumpărătorilor de arme de foc cu vârsta cuprinsă între 18 şi 21 de ani, impunerea unui mai bun control al vânzării ilelgale de armament în Statele Unite şi finanţarea unor programe destinate sănătăţii mentale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.