Candidatul democrat la fotoliul de la Casa Albă Joe Biden a strâns peste 364 de milioane de dolari în august şi a bătut astfel un record lunar în Statele Unite - stabilit de către fostul preşedinte Barack Obama şi Partidul Democrat în septembrie 2008, cu peste 200 de milioane de dolari -, în pofida unei campanii larg online, din cauza pandemiei covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul vicepreşedinte american, Partidul Democrat şi coimisiile lor însărcinate cu strângerea de fonduri au obţinut 364,5 milioane de dolari în august - dintre care 205 milioane de dolari online, de la mici donatori -, a anunţat echipa sa de campanie.

”Această sumă mă lasă fără cuvinte”, a scris Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, mulţiumindu-le susţinătorilor săi.

”57% din banii pe care i-am strâns au venit prin vărsământ online, de cinci, zece şi 20 de dolari. Acest lucru face din luna august cea mai bună lună a strângerii de fonduri online din istoria politicii” americane, a adăugat el.

Donald Trump - care îşi pregăteşte campania în vederea realegerii de când s-a instalat la Casa Albă, în ianuarie 2017 - a pornit cu un uşor avantaj financiar.

Însă, după ce a obţinut victoria în alegerile primare, rivalul său democrat îşi afişează de-acum conturile înfloritoare.

Biden şi-a îndemnat susţinătorii, cu toate acestea, ”să continue să bată recorduri, dacă vrem să avem o şansă să câştigăm”.

”Maşina de bani a lui Trump este în continuare aici”, a declarat Biden. ”Iar voi puteţi fi siguri că ei vor investi totul în atacuri şi calomnii împotriva mea, împotriva Kamalei şi împotriva echipei noastre”, a continuat el, referindu-se la partenera sa de cursă Kamala Harris.

Anunţul alegerii senatoarei, prima candidată de culoare şi de origine indiană la vicepreşedinţia americană, i-a galvanizat pe donatoiri şi s-au strâns 26 de milioane de dolari în 24 de ore, dezvăluia Biden la 12 august.

În iulie, Trump, în vârstă de 74 de ani, şi Partidul Republican au strâns 165 de milioane de dolari, iar republicanii 140 de milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.