Democratul Joe Biden, adversarul republicanului Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane îşi păstrează un avantaj solid în Wisconsin şi un avans mai slab în Pennsylvania - două state-cheie care pot stabili peste opt zile rezultatul scrutinului, arată un sondaj Reuters/Ipsos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuters/Ipsos efectuează cu regularitate anchete de opinie în rândul alegătorilor din şase state-cheie - Wisconsin, Pennsylvania, Michigan, North Carolina, Florida şi Arizona - care pot juca un rol decisiv în alegeri.

În Wisconsin, Joe Biden este creditat cu 53% din intenţiile de vot, iar Donald Trump cu 44%, potrivit unui sondaj efectuat în perioada 20-26 octombrie.

Democratul îl devansa pe republican săptămâna trecută cu 51% la 43%.

O treime dintre persoanele intervievate în sondaj au declarat că au votat deja.

În Pennsylvania, fostul vicepreşedinte democrat este creditat cu 50% din intenţiile de vot, iar preşedintele republican în exerciţiu cu 45%.

Săptămâna trecută, scorul era de 49% la 45% în favoarea democratului, însă se afla în marja de eroare a anchetei.

Peste 20% dintre persoanele intervievate au declarat că au votat în Pennsylvania.

Pe de altă parte, Donald Trump a participat luni la trei mitinguri de campanie în Pennsylvania, în timp ce Joe Biden a făcut o vizită discretă.

”Dacă câştigăm Pennsylvania, câştigăm meciul”, a declarat Trump la al treilea miting de luni, la Martinsburg, preconizând o victorie în acest stat, în pofida faptului că majoritatea sondajelor îl creditează în urma rivalului său.

Joe Biden a venit la rândul său în Pennsylvania, unde s-a întâlnit cu voluntari şi a discutat cu jurnalişti.

Candidatul democrat a declarat că ”nu este prea sigur”, dar speră că ”cu graţia divină” să obţină o victorie în statul său natal.

El l-a criticat pe Trump şi mai ales felul în care miliardarul gestionează pandemia covid-19 în ţară.

”Ceea ce trebuie să reţinem este că Donald Trump este cel mai rău preşedinte, cea mai rea persoană care să ne ghideze în această pandemie”, a denunţat el.

În pofida unui avans al lui Joe Biden în sondaje la nivel naţional, înfruntarea se anunţă mai strânsă în mai multe state-cheie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.