Preşedintele american Joe Biden subliniază marţi că, spre deosebire de Statele Unite, Guvernul israelian ”nu vrea o soluţie cu două state”, Israel şi Palestina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acesta este cel mai conservator Guvern din istoria Israelului”, subliniază şeful statului american.

El îl îndeamnă pe premierul israelian Benjamin Netanyahu ”să consolideze şi să schimbe” Guvernul israelian pentru a găsi o soluţie pe termen lung a conflictului israeliano-palestinian.

Benjamin Netanyahu a evocat marţi ”dezacorduri” cu preşedintele american cu privire la această viziune pe termen lung.

În pofida unei susţineri de nezdruncinat a Statelor Unite, Războiul din Fâşia Gaza între Israel şi Hamas - care a intrat marţi în 67-a zi, afectează relaţiile istorice dintre Israel şi Statele Unite.

Aceasta este pentru prima oară de la atacul Hamas de la 7 octombrie în israel când Joe Biden îşi prezintă în mod public divergenţele cu Guvernul israelian.

Democratul, în vârstă de 81 de ani, estimează că Israelul, care bombardează intensiv Fâşia Gaza, începe să piardă susţinerea opiniei publice mondiale.

Luni seara, la o recepţie la Casa Albă care a marcat sărbătoarea evreiască Hanuka, Joe Biden aprecia că israelienii este necesar să fie ”prudenţi”, deoarece ”opinia publică mondială de poate schimba în orice moment”.

El a revenit şi atunci asupra relaţiei sale notoriu de dificile cu premierul israelian.

Preşedintele american a declarat luni seara că Benjamin netanyahu are pe biroul său o fotografie în care apare în compania lui Joe Biden pe când acesta era un tânăr senator.

Şeful statului american a dezvăluit că a scris pe această fotografie ”Bibi (cum este alintat liderul israelian), te iubesc mult, dar nu sunt de acord cu nimic din ceea ce spui”.

”Iar acest lucru este în continuare adevărat azi”, a adăugat Joe Biden în faţa reprezentanţilor comunităţii evreieşti pe care i-a invitat la Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.