Preşedintele american Joe Biden a anunţat, joi, lansarea programul ”Uniţi pentru Ucraina”, prin care Statele Unite vor ajuta până la 100.000 de ucraineni să ajungă direct din Europa în SUA. De asemenea, întrebat de un reporter dacă Vladimir Putin a câştigat controlul asupra Mariupolului, Biden a subliniat că ”este îndoielnic” şi că ”nu există nicio dovadă că Mariupol a căzut în totalitate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Două treimi din copiii ucraineni şi aproximativ 5 milioane de ucraineni şi-au părăsit casele. Vom primi 100.000 de ucraineni. Astăzi anunţ programul ”Uniţi pentru Ucraina”, un nou program care să îi ajute să vină direct din Europa în SUA. Va fi complementar celorlalte căi legale precum vizele pentru imigranţi sau refugiaţi. Vor oferi un canal prin care pot veni direct dacă au un membru de familie sau un sponsor”, a mai argumentat Biden.

Întrebat dacă într-adevăr Vladimir Putin a câştigat controlul asupra Mariupolului, presedintele american a răspuns: ”Este îndoielnic dacă el controlează Mariupol. Nu există încă nicio dovadă că Mariupol a căzut în totalitate”.

”Acum trebuie să accelerăm pachetul de asistenţă pentru a ajuta Ucraina în ofensiva Rusiei, care va fi mai limitată din punct de vedere geografic, dar nu din punct de vedere al brutalităţii”, a adăugat el.

”Nu ştim cât va dura acest război, dar, pe măsură ce ne apropiem de pragul celor două luni, iată ce ştim, Putin nu a reuşit să-şi atingă marile ambiţii pe câmpul de luptă. După săptămâni de bombardamente, Kievul rămâne în picioare. Preşedintele Zelenski şi guvernul său ales democratic rămân încă la putere”, a spus Biden.

”Forţele armate ucrainene, la care s-au alăturat mulţi civili ucraineni curajoşi, au zădărnicit cucerirea ţării de către Rusia. Au fost susţinute încă din prima zi de o aprovizionare nelimitată de arme, muniţii, informaţii din partea naţiunilor lumii libere, în frunte cu noi, Statele Unite”, a subliniat preşedintele SUA.

”Putin mizează pe faptul că NATO, Uniunea Europeană, aliaţii noştri şi Asia, vor ceda, se vor îndepărta. Mizează pe faptul că unitatea occidentală se va destrăma. Încă o dată, vom demonstra că se înşală. Nu ne vom diminua hotărârea”, a continuat el.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.