”Timpul trece” pentru Ucraina împotriva Rusiei, trage un semnal de alarmă preşedintele american Joe Biden, care îndeamnă Congresul american să adopte de urgenţă o nouă anvelopă financiară destinată Kievului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Susţinerea acestui proiect de lege înseamnă să ne opunem (preşedintelui rus Vladimir) Putin. Să ne opune, înseamnă să-i facem jocul” liderului de la Kremlin, a avertizat liderul democrat.

Camera Reprezentanţilor urma să se exprime asupra unei anvelope în valoare de 17,6 miliarde de dolari destinată Israelului - căreia Joe Biden i se opune, cerând ca aceste fonduri să fie cuplate cu cele destinate Ucrainei.

Congresmenii conservatori, majoritatea apropiaţi ai lui Donald Trump, vor să deblocheze cu orice preţ fonduri noi destinate Israelului, un aliat istoric al Statelor Unite, aflat în război în Fâşia Gaza împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Însă mulţi dintre ei se opun validării unor noi fonduri destinate Kievului, subliniind că contribuabilii americanu nu sunt pbligaţi să finanţeze un război care se împotomeşte.

Conştient de fapul că sentimentul urgenţei a scăzut la Washington după invazia Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, Joe Biden cere din octombrie ca anelopele financiare destinate Israelului şi Ucrainei să apară într-un singur proiect de lege.

Un vot cu privire la anvelopa destinată Israelului convocat de către republicani în camera reprezentanţilor este un mod de a încerca să-i forţeze mâna lui Biden.

Însă, pentru a fi adoptat, acst proiect de lege este necesar să fie adoptat şi de către Senat, iar apoi promulgat de către preşedinte.

Or democraţii au anunţat că vor vota împotriva acestui proiect de lege, iar Biden a anunţat că-l va respinge prin veto.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.