Rebeliunea Wagner din Rusia l-a slăbit pe Vladimir Putin şi a făcut ca liderul de la Moscova să fie un “paria" la nivel mondial, a declarat miercuri preşedintele american Joe Biden, potrivit USA Today.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este dificil de spus cât de mult a fost slăbit Putin, a declarat Biden vorbind cu reporterii la Casa Albă, dar el a spus că revolta a demonstrat că influenţa liderului rus a slăbit din cauza războiului pe care îl duce în Ucraina.

"El pierde războiul de acasă. Şi a devenit un fel de paria în întreaga lume", a spus Biden despre Putin. "Şi nu este vorba doar de NATO. Nu este vorba doar de Uniunea Europeană".

Biden a spus că reputaţia lui Putin a fost afectată în faţa naţiunilor din afara Occidentului, cum ar fi Japonia, ca urmare a asaltului continuu al preşedintelui rus asupra Ucrainei. Putin este mai slab acum decât era înainte ca liderul grupului de mercenari, Evgheni Prigojin, să-i ameninţe leadershipul cu o revoltă eşuată în weekend, a spus Biden.

Preşedintele american a declarat că nici America şi nici aliaţii săi militari nu au fost implicaţi în revolta grupului Wagner, care s-a încheiat sâmbătă fără vărsare de sânge după ce Prigojin le-a spus mercenarilor săi să se retragă. Belarus a ajutat la medierea acordului, iar Prigojin a susţinut de atunci că rebeliunea a fost un protest şi nu o tentativă de lovitură de stat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.