Preşedintele american Joe Biden declară că omologul său rus Vladimir Putin este ”un criminal” şi îl ameninţă că ”va suporta consecinţele”, într-un interviu difuzat miercuri de postul ABC News, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de jurnalistul ABC dacă el consideră că preşedintele Rusiei ”este un criminal”, Joe Biden este de acord şi răspunde ”da, aşa cred”.

”Veţi vedea în curând preţul pe care-l va plăti”, ameninţă preşedintele Statelor Unite.

Biden declară, pe tema amestecului în alegerile americane ale Moscovei - care potrivit unui nou raport al autorităţilor americane s-a repetatîn 2020 - că Putin ”va suporta consecinţele”.

”Am purtat o conversaţie lungă, el şi cu mine, îl cunosc destul de bine”, declară liderul democrat american, care afişează o fermitate mai mare faţă de liderul de la Kremlin decât predecesorul său republican Donald Trump.

”La începutul conversaţiei, i-am spus că «eu vă cunosc, iar dumneavoastră mă cunoaşteţi. Dacă ajung la concluzia că aţi făcut asta, să fiţi pregătit» de consecinţăe, declară- locatarul Casei Albe, fără să precizeze dacă se referă la amestecul în alegerile americane sau la alte fapte reproşate de Washington Moscovei - şi anume la otrăvirea opozantului politic rus Aleksei Navalnîi şi la încarcerarea acestuia.

Catalogarea lui Putin drept ”criminal” şi ameninţarea cu ”plata unor consecinţe” este un ”atac” împotriva Rusiei, a denunţat miercuri un oficial rus de rang înalt, în urma declaraţilor lui Joe Biden.

”Aceasta este o isterie din cauza neputinţei. Putin este preşedintele nostru, iar un atac împotriva sa este un atac împotriva ţării noastre”, a scris într-un mesaj postat pe Telegram Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, un apropiat influent al lui Putin.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.