Preşedintele american Joe Biden a promis marţi, la tribuna ONU, o creştere a eforturilor internaţionale ale Statelor Unite atât în lupta împotriva pandemiei covid-19, cât şi împotriva modificărilor climatice, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Washingtonul urmează ”să anunţe angajamente suplimentare” în vederea unei accelerări a vaccinării anticovid în ţările cele mai puţin vaccinate, miercuri, în cadrul unui summit virtual pe care-l organizează, a anunţat Joe Biden în primul discurs pe care-l susţine în calitate de preşedinte american la Adunarea Generală a ONU.

Şeful statului american a promis totodată ”o dublare, din nou”, a sumei ajutoarelor internaţionale pe care Statele Unite le acordă ţărilor mai puţin dezvoltate, în lupta împotriva modificărilor climatice, însă fără să precizeze suma.

Biden a anunţat o distribuire a acestor ajutoare în cadrul instituţiilor multilaterale, dispreţuite de către predecesorul său, Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.