Preşedintele american Joe Biden anunţă marţi că a luat o decizie cu privire la un răspuns ”gradual” la un atac cu dronă soldat cu uciderea a trei militari americani şi rănirea altor zeci, duminică, în Iordania, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joe Biden a răspuns printr-un simplu ”da” unei întrebări în acest sens a unei jurnaliste de la CNN.

Însă a refuzat să detalieze conturul acestei riposte a Statelor Unite.

”POSIBIL MAI MULTE ACŢIUNI”

Întrebat despre Iran, şeful statului american a răspuns că îi consideră drept ”responsabili în măsura în care furnizează arme oamenilor care au făcut asta”, adică combatanţi responsabili de atacul sângeros în apropierea frontierei Iordaniei  cu Siria.

”Eu nu cred că avem nevoie de un război la scară mare în Orientul Mijlociu. Nu asta caut eu”, a subliniat, însă, preşedintele american.

”Este foarte posibil să asistaţi la un răspuns gradual, nu la o singură acţiune, ci posibil la acţiuni multiple”, a declarat ulterior, la bordul Air Force One, aeronava prezidenţială, un purtător de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale (NSC) de la Casa Albă, John Kirby.

Un atac cu dronă a vizat duminică o bază logistică americană, Tower 22, situată în deşertul iordanian, la frontiera cu Irakul şi Siria.

Acest atac s-a soldat cu trei morţi şi zeci de răniţi, a anunţat armata americană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.