Preşedintele american Joe Biden a promulgat, sâmbătă, o lege care permite evitarea unei incapacităţi de plată a SUA, a anunţat Casa Albă, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joe Biden le-a mulţumit responsabililor parlamentari, inclusiv republicanului Kevin McCarthy, pentru colaborarea în acest dosar.

Congresul SUA a adoptat în această săptămână acest text care permite suspendarea plafonului datoriei publice a Statelor Unite până în ianuarie 2025 şi care stabileşte şi anumite obiective bugetare.

Legea ridică pe o perioadă de doi ani - până la 1 ianuarie 2025 - plafonul îndatorării publice a Statelor Unite. Dacă această ridicare a plafonului nu ar fi avut loc, prima putere mondială risca să intre în incapacitate de plată la 5 iunie, incapabilă să-şi onoreze angajamentele financiare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.