Guvernul german denunţă duminică o ”nouă tentativă de intimidare nucleară” a Rusiei, după anunţul lui Vladimir Putin privind desfăşurarea unor rachete ”tactice” pe teritoriul Belarusului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu ne vom lăsa deviaţi de la direcţia noastră” de aceste ameninţări, declară AFP, sub protecţia anonimatului, un oficial de la Ministerul german de Externe.

”Comparaţia făcută de către preşedintele Putin cu rachetele nucleare ale NATO este greşită şi nu poate servi ca justificare”, respinge el.

Belarusul ”contravien” angajamentului pe care şi l-a asumat de a rămâne un teritoriu neînarmat nuclear, denunţă oficialul citat.

Liderul de la Kremlin a anunţat sâmbătă că Rusia urmează să desfăşoare armament nuclear ”tactic” în Belarus şi că zece avioane au fost echipate pentru a fi pregătite să folosească acest tip de armament.

”Nu e nimic neobişnuit aici: Statele Unite fac asta de zeci de ani. Ele îşi desfăşoară de mult timp armamentul nuclear tactic pe teritoriile aliaţilor lor”, a declarat Vladimir Putin într-un interviu acordat televiziunii ruse.

Statele Unite au şase baze nucleare în Europa - câte una în Belgia, Germania, Olanda şi Turcia şi două în Italia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.