Marea Britanie urmează să desfăşoare sistemul de apărare aeriană cu rachete cu rază medie de acţiune Sky Sabre în Polonia, împreună cu 100 de soldaţi, pentru a proteja spaţiul aerian polonez de ”o agresiune ulterioară a Rusiei”, a declarat ministrul britanic al Apărării Ben Wallace, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Trupele urmează să fie trimise într-o scurtă desfăşurare de 3 până la 6 luni, potrivit BBC.

Un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării a declarat că sistemul de rachete Sky Sabre are rolul de a proteja spaţiul aerian polonez şi este folosit doar în scopuri defensive.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Vom desfăşura în Polonia sistemul de apărare aeriană cu rachete cu rază medie Sky Sabre şi aproximativ 100 de soldaţi, pentru a ne asigura că suntem alături de Polonia, protejându-i spaţiul aerian de orice agresiune ulterioară a Rusiei”, a afirmat Wallace în cadrul unei conferinţe de presă

La începutul acestei săptămâni, cel puţin 35 de persoane au fost ucise într-un atac aerian rusesc asupra bazei de antrenament Iavoriv, în apropierea unui punct de trecere în Polonia folosit de refugiaţii ucraineni.

Această decizie are rolul de a consolida securitatea Flancului Estic după invazia Rusiei în Ucraina.

Descris de guvernul Regatului Unit drept ”un sistem de apărare aeriană de ultimă generaţie”, se spune că sistemul de apărare aeriană Sky Sabre este capabil să lovească un obiect de dimensiunea unei mingi de tenis care se deplasează cu viteza sunetului.

Potrivit armatei britanice, sistemul include trei componente: un radar de supraveghere 3D, o unitate de gestionare a luptei şi de informaţii, precum şi un lansator de rachete.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.