Peste 2.000 de persoane au fost reţinute în urma manifestaţiilor care au avut loc în Belarus în ultimele 24 de ore, după realegerea lui Aleksandr Lukaşenko.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul de Interne de la Minsk a subliniat că 21 de ofiţeri de poliţie şi membri ai forţelor de securitate au fost răniţi. Cinci dintre ei au fost duşi la spital. 

Ministerul nu a anunţat numărul manifestanţilor răniţi, ci doar a informat deja despre decesul unui protestatar.

Belarus a anunţat, luni, victoria clară a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko la alegerile prezidenţiale, după o noapte marcată de manifestaţii antiguvernamentale la care poliţia a intervenit în forţă.

Lukaşenko, aflat la putere de 26 de ani, a câştigat al şaselea mandat de preşedinte obţinând 80,23 la sută din totalul voturilor, potrivit rezultatelor oficiale. Principalul său contracandidat, Svetlana Tikhanovskaia, a obţinut 9,9 la sută din voturi.

Belarus nu a mai organizat din 1995 un scrutin considerat liber şi corect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.