China a calificat sâmbătă democraţia americană drept “armă de distrugere în masă”, după un summit pentru democraţie organizat de Joe Biden, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Democraţia” a devenit de mult timp o “armă de distrugere în masă” folosită de SUA pentru a interveni în alte ţări, a acuzat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, într-un comunicat în  care mai acuzat Washington-ul că a “instigat revoluţii de culoare în străinătate”.

China a fost lăsată în afara summitului virtual de două zile, alături de alte ţări, inclusiv Rusia şi Ungaria, şi a reacţionat acuzânduăl pe preşedintele Joe Biden că stârneşte divizări ideologice moştenite din Războiul rece.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze a mai afirmat că summitul a fost organizat pentru “a se trasa liniile prejudecăţilor ideologice şi a înarma democraţia”, dar şi pentru a “incita la divizare şi conflicte”.

China s-a angajat să “reziste şi să se opună tuturor tipurilor de pseudodemocraţie”, a subliniat el.

Biden a adunat săptămâna aceasta peste 100 de lideri mondiali la un summit virtual şi a făcut o pledoarie pentru consolidarea democraţiilor din întreaga lume, numind protejarea drepturilor şi libertăţilor în faţa autoritarismului în creştere ”provocarea definitorie” a erei actuale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.