Oraşul Beijing a atins o ”imunitate colectivă temporară”, iar valul epidemiei covid-19 a ajuns la sfârşit, anunţă un oficial sanitar local, un nou semn al scăderii unui val de contaminări fără precedent în China, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul cazurilor de îmbolnăvire covid-19 a ”explodat” în cea mai populată ţar din lume, după ce Partidul Comunist (PCC, unic) şi-a pus în mod brusc capăt politicii ”zero covid”, în decembrie, în urma unor manifestaţii fără precdent.

Valul epidemiei a umplut spitalele şi crematoriile în marile oraşe - inclusiv la Beijing.

Amploarea valului este dificil de estimat - deoarece bilanţurile oficiale reprezintă doar o mică parte a numărului real al bolnavilor.

Însă unele semne arată că epidemia a încetinit.

Potrivit autorităţilor, bilanţul zilnic al morţilor din cauza covid-19 în China a scăzut săptămâna trecută cuaproape 80% faţă de nivelul de la începutul lui ianuarie.

Adjunctul directorului Centrului de Control şi Prevenţia Bolilor din Beijing, Wang Quanyi, a declarat marţi presei chineze că acest oraş - cu 22 de milioane de locuitori - a ”dobândit o imunitate colectivă temporară care îl protejează”.

”Acest val de contaminări la Beijig şi-a depăşit vârful şi este pe cale să se încheie”, declară el ziarului Beijing News.

Capitala Chinei se află ”în prezernt în stadiul unor infecţii sporadice”, iar virusul SARS-CoV-2 prezintă un ”risc relativ slab de transmitere”, estimează el.

Numărul persoanelor care caută îngrijiri pentru boli de tipul gripei, în marile spitale din Beijing, a scăzut cu peste 40%, în perioada 23-29 ianuarie, faţă de nivelul săptămânii precedente, scrie ziarul, care citează date oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.