BBC recunoaşte vineri - în urma unor acuzaţii de sexism - un titlu ”nepotrivit” al unui articol despre demisia premierului neozeelandez Jacinda Ardern, în care grupul audiovizual se întreba dacă femeile pot avea ”cu adevărat totul”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jacinda Ardern, în vârstă de 42 de ani, a anunţat joi că urmează să demisioneze la începutul lui februarie, după cinci ani şi jumătate la putere, apreciind că ”nu mai are energia” să candideze la un nou mandat.

Postul BBC World a postat pe reţelele sale de socializare, acoperind subiectul, un articol intitulat ”Demisia lui Jacinda Ardern: femeile pot, oare, avea cu adevărat totul?”.

Formularea a creat un val de indignare pe reţele de socializare, iar numeroşi navigatori pe Internet au denunţat un derapaj sexist.

”Am recunoscut rapid că titlul original nu era potrivit şi l-am schimbat. Am suprimat, de asemenea tweetul asociat” articolului, a reacţionat vineri, la AFP, un purtător de cuvânt al BBC.

”Pe ce lume trăiţi?”, denunţa un internaut furios pe Twitter.

”Este o ruşine @BBCWorld”, denunţa altă navigatoare pe Internet.

”Jacinda Ardern a fost o conducătoare veche şi o eroină internaţională. Mulţumită ei, multe alte femei au aspiraţii mai mari şi vor avea succese mai mari. Ea a făcut totul”, subliniază ea.

Jacinda Ardern s-a confruntat, în mandatul său, cu pandemia covid-19, cu o erupţie vulcanică sângeroasă şi cu cel mai grav atentat comis vreodată în Noua Zeelandă, soldat cu moartea a 51 de credincioşi la o moschee, la Christchurch, comis de către un adept al supremaţiei albilor, în 2019.

Foarte populară în străinătate - unde a apărut pen coperta revistelor Vogue şi Time -, ea s-a bucurat mult timp de un nivel de aprobare-record şi în Noua Zeelandă, unde presa a vorbit uneori despre o ”jacindamania”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.