Negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier a declarat vineri că nu exclude o amânare a datei ieşirii Regatului Unit din Uniunea Eurpeană (UE), stabilită la 29 martie, dar că liderilor europeni le revina sarcina să ia o decizie în acest sens, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu nu o exclud, însă nu eu o voi decide, ci liderii europeni, iar ei vor îi vor întreba pe liderii britanici de ce să o facă”, a declarat pentru postul de radio francez Europe1 Michel Barnier.

”Noi nu avem nevoie de mai mult timp, ci avem nevoie acum de decizii şi ca fiecare să-şi asume responabilităţile”, a îndemnat el.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Premierul britanic Theresa May încă nu a reuşit să adune o majoritate în Camera Comunelor care să ratifice acordul retragerii de aproximativ 600 de pagini încheiat în noiembrie cu Comisia Europeană.

Ratificarea acestui acord de către deputaţii britanici se împiedică de problema Irlandei de Nord şi relaţiilor viitoare cu Republica Irlanda.

Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Junker declara luni că dacă Guvernul britanic ar cere o prelungire a negocierilor cu privire la Brexit, nimeni în Europa nu se va opune acestui lucru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.