Negociatorul şef al Brexitului din partea Uniunii Europene (UE) Michel Barnier a catalogat miercuri drept ”zvonuri” informaţii dezvăluite de mai multe publicaţii britanice anunţând un acord cu privire la încheierea socotelilor financiare ale Brexitului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există un (...) subiect în care ne vom continua munca, indiferent care sunt declaraţiile sau zvonurile în presă astăzi. Este cel al angajamentelor financiare”, a declarat Barnier într-o conferinţă la Berlin.

”Nu vom plăti în 27 ceea ce s-a decis în 28, atât de simplu este, deci vrem să încheiem socotelile”, a adăugat Barnier, însărcinat să negocieze din partea UE ieşirea Regatului Unit din Uniune.

Mai multe publicaţii britanice, inclusiv BBC, dezvăluie miercuri că s-a ajuns la un acord între cele două părţi pe tema modului de calcul a soldului pe care-l are de plătit Marea Britanie.

Două surse au declarat pentru ziarul britanic The Telegraph că Londra şi UE au căzut de acord, la sfârşitul săptămânii trecute, asupra unei metode care permite să se ajungă în final la o sumă aflată undeva între 45 şi 55 de miliarde de euro în vederea soluţionării acestei probleme - unul dintre principalele puncte de blocare a negocierilor asupra ieşirii regatului din Uniune.

Contactate de AFP marţi seara, Comisia Europeană (CE) şi Ministerul britanic al Brexitului (DExEU) au refuzat să confirme un asemenea acord.

”Discuţii intense între Regatul Unit şi Comisia Europeană continuă săptămâna aceasta la Bruxelles”, unde ”încercăm să ajungem la un acord”, a declarat DExEU într-un scurt mesaj transmis pe e-mail.

Un asemenea acord ar reprezenta un progres foarte important în negocierile dintre Regatul Unit şi Uniunea Europeană, lansate în iunie.

Celelalte 27 de state membre UE au făcut din soluţionarea problemei financiare o condiţie prealabilă a deschiderii negocierilor cu privire la relaţia viitoare din Uniune şi Londra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.