Un bărbat suspectat că a furat un computer care conţinea planurile de securitate pentru Jocurile Olimpice a fost dus la Tribunalul din Paris pentru a fi judecat, potrivit BFM TV. Decizia instanţei cu privire la acuzaţiile care i se aduc nu a fost făcută publică, scrie lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cazul a stârnit reacţii de amploare după ce o sursă din cadrul poliţiei a indicat că în geantă se aflau un computer şi două stick-uri USB care conţineau planurile de securitate ale poliţiei municipale din Paris pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Bărbatul a fost arestat miercuri de către anchetatorii de la serviciul regional de securitate a transporturilor (SRT). "Suspectul, de naţionalitate marocană, este deja cunoscut de poliţie pentru furturi de bagaje la Gare du Nord", a precizat furnizorul de ştiri. Potrivit BFMTV, geanta aparţinând acestui inginer al Primăriei din Paris a fost găsită, dar fără computerul său şi stick-urile USB.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a cerut inspectoratului general al oraşului să ancheteze aceste "încălcări dovedite ale procedurilor interne de securitate".

Primarul ia în considerare "sancţiuni" în funcţie de concluziile la care se va ajunge.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.